PERS

Selectie :

“De elegantie van de taal, het raffinement, een weloverwogen sereniteit maken ons bewust van de voorname plaats die Ivan Paduart inneemt in de Muziekwereld en in de hele wereld”
(Marc Danval – Le soir magazine 14-07-04)

“Paduart componeert prachtige melodiëen. Deze kwaliteit heeft hij gaandeweg opgebouwd vanaf het ogenblik dat hij voorrang gegeven heeft aan zijn akoustische kant.
Zijn schitterende improvisatie’s zijn een uitnodiging om binnen te dringen in de wereld van de jazz…” (Bernard Legros – Jazzaround ’96)

“Ivan Paduart is misschien de meest belovende pianist van ons land…” (Luc De Baets – Jazz Halo ’97)

“Ik zou zin hebben om te schrijven dat het hier gaat om de beste CD van Ivan Paduart moest ik niet met ongeduld uitkijken naar de volgende…” (Jean-Marie Hacquier – Jazz Hot april ’97)

“Ter vergelijking, men zou niet aarzelen te zeggen dat bij het beluistere van het trio Paduart, dit beter is dan het laatste trio van Keith Jarrett…” (Philippe Cornet – Le Vif/L’Express 30-11-01)

“Zijn muziek lijkt licht, vloeind, luchtig, soms blij, soms bezwijmend. Zij ademt dan een saturnische rust uit in navolging van de franse tekenaar Jacques de Loustal” (Pierre Dulieu – Sélection du mois april 2000)

“Solied geankerd in de traditie is hij met zijn klasse en talent de perfecte katalysator in heel wat groepen…” (Luc De Baets – jazzmozaïek 05-12-01)

“Ivan paduart wist in korte tijd door te dringen tot de Europese top van jazzpianisten. Bijzonder aan Paduart is dat hij het beste van twee werelden verenigt. Amerika en Europa. In zijn romantische manier van spelen klinken de echoes van zijn voorbeelden. Van Bill Evans en Fred Hersch tot klassieke impressionisten als Claude Debussy en Maurice Ravel…” (Marco Scheffers – Onstage 12-12-02)

“Vruchtbaar componist en gevoelige snaar is hij gekend voor zijn onmeetbare zachtheid op het kruispunt van wegen tussen romantische, klassieke muziek en stimulerende improvisatie…” (Pierre Dulieu – Sélection du mois feb. 2002)

“Ivan Paduart heeft zijn kunde bewezen als pianist en als componist ; hij maakt deel uit van de belgische top…” (Luc De Baets – Jazz Halo 25-09-98)

“Een melodieus en uitzonderlijk componist…” (Etienne Payen – Zicline 25-05-03)